Algemene voorwaarden camperverhuur 2022.

Buscamper2rent campers zijn luxe en compleet ingericht en o.a. voorzien van:
complete inventaris (zie inventarislijst), toilet, koud en warm stromend water, koelkast, 2-pits gaskomfoor, fietsdrager, luifel,
horren, rolgordijnen en camping meubilair.

In de huurtarieven zijn o.a. inbegrepen:
Luifel – fietsendrager – verlengsnoer – waterslang – motor-airco – minimaal 1 volle gasfles – groene kaart – volledige casco verzekering met pechhulp -uitgebreide mondelinge instructie – complete inventaris – tafel en stoelen.

Kilometers:
De kilometers zijn altijd vrij.

Chauffeur:
Huurder dient tenminste 24 jaar en 3 jaar in het bezit te zijn van een geldig Nederlands rijbewijs B.
De camper mag alleen bestuurd worden door de in het huurcontract vermelde bestuurder(s). Kosten van verkeersovertredingen zijn voor risico van de huurder.

Huisdieren en roken:
Het meenemen van 1 hond in een bench is in overleg toegestaan.
Roken in de camper is onder geen enkele voorwaarde toegestaan.

Verzekering:
De campers zijn WA + Casco verzekerd. incl. pechhulp bij Spitz  Verzekeringen internationaal 24 uur per dag bij pech onderweg en schade.
Er geldt een eigen risico voor de huurder van € 1000,= welke bij schade in binnen- en buitenland in rekening wordt gebracht bij de huurder. Een groene kaart is bij de camper aanwezig.

Waarborgsom:
Wij verlangen een waarborgsom van € 1000,=. Deze i.v.m. het eigen risico, het niet op tijd terug brengen en eventuele eindschoonmaak.
Deze waarborgsom wordt, mits aan alle verhuurvoorwaarden is voldaan, tussen 10 en 30 dagen teruggestort op de rekening van de huurder.
50% van de huurprijs dient betaald te worden bij definitieve boeking. De resterende 50%  en € 1000,= borg dienen betaald te worden 2 weken voor aanvang huurperiode.
Reservering is pas definitief als 1ste termijn is betaald.

Brandstof:
Verbruik van brandstof is voor rekening van de huurder. U krijgt de camper met een volle brandstoftank mee en u dient de camper afgetankt terug te brengen.

Huurtermijn:
De huurperiode begint op de ophaaldag vrijdag of zaterdag na afspraak en eindigt op vrijdag of zaterdag 10.00 uur. Als het past in de boekingen is eventueel ook een andere dag mogelijk.
De minimale huurperiode is een week in het laagseizoen. In het hoogseizoen is verhuur mogelijk vanaf 2 aangesloten weken.
Bij overschrijding van de huurperiode wordt per dag (of dagdeel) één dag huur plus een extra vergoeding van € 125,00 in rekening gebracht.
Elke volgende dag te laat inleveren is wederom een extra vergoeding van € 125,00 plus de daghuur.

Daar het doorgaans niet mogelijk is een volgende huurder een vervangende camper ter beschikking te stellen, kan deze gedupeerde slechts aanspraak maken op restitutie van de verloren dagen. Indien door overmacht de gereserveerde camper niet kan worden geleverd, zal de verhuurder zijn uiterste best doen om voor vervangend vervoer te zorgen. Hieraan kunnen echter geen rechten worden ontleend, de huurder is hierbij verplicht een door de verhuurder aangeboden vergelijkbaar alternatief te accepteren.

Reparatie en schade:
Ondanks het feit dat onze campers goed onderhouden worden, kan zich altijd een defect voordoen of kan er schade ontstaan. De huurder mag noodzakelijke reparaties tot € 75,00 uit laten voeren. Dit dient te geschieden bij een deskundige herstelinrichting, liefst een dealer van het merk van de camper. Voor reparaties die dit bedrag te boven gaan, dient te allen tijde eerst contact met verhuurder worden opgenomen en goedkeuring worden gevraagd. Op naam van verhuurder
gestelde originele en gespecificeerde nota’s worden na afloop van de huurperiode aan de huurder terugbetaald.

Instructie:
Bij het afhalen van de camper krijgt u een uitgebreide instructie over de werking van de camper en toebehoren.

Welke landen mogen worden bezocht:
Alle landen van Europa m.u.v. vooraf door de verzekering en de verhuurder aangemerkte risicogebieden. De betreffende landen staan op de groene kaart vermeld.

Annulering:
De huurder dient per aangetekende brief te annuleren. De datum van de post bezorging geldt hierbij als annuleringsdatum.

Bij annulering is de huurder verschuldigd:
Tot 4 weken voor aanvang van de huurperiode          50% van de huursom
binnen 4 weken voor aanvang van de huurperiode   75% van de huursom
vanaf de aanvangsdatum van de huurperiode          100% van de huursom
Niet verplicht maar wel sterk aan te raden is het afsluiten van een annuleringsverzekering.

Onderhoud:
De camper wordt door Buscamper2rent afgeleverd met een volle brandstoftank, volle schoonwatertank, lege afvalwatertank, leeg toilet en van binnen en buiten volledig schoongemaakt.
Aan het einde van de huurperiode dient de camper van binnen schoon te zijn, de afvalwatertank en het toilet dienen leeg- en schoongemaakt te zijn.
Is dit niet het geval dan zal een bedrag van
€ 75,00 worden ingehouden voor het reinigen van de binnenzijde, en
€ 75,00 worden ingehouden voor het ledigen en schoonmaken van het toilet op de terugbetaling van de waarborgsom.
Schoonmaken van de buitenzijde geschied door Buscamper2rent.

Ga voorzichtig met onze camper om zodat de volgende huurder er ook van kan genieten.

Legitimatie:
Bij reservering is voor alle bestuurders legitimatie d.m.v. geldig paspoort en rijbewijs verplicht.

Betaling:
Bij definitieve reservering 50% van de huursom.  Het restant huursom en borgsom uiterlijk 2 weken voor vertrek.

Afrekening:
Tussen 10 en 30 werkdagen na terugkomst wordt de waarborgsom teruggestort eventueel onder inhouding van door de huurder verschuldigde extra kosten.